Danslink Bestuur
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestuur

Even voorstellen: Het bestuur van danslink!

Lisanne van Wanroij – Voorzitter

Ik ben afgestudeerd aan de HKU met als specialisatie Theatermanagement. Mijn afstudeerscriptie beschreef de voorwaarden voor een nieuwe koepelorganisatie. Ik dans al een aantal jaar bij Terpsichoré in Amersfoort en verder overal zolang de tijd en mijn portemonnee dat toelaten. Binnen de volksdanswereld ben ik al een paar jaar vrijwilliger bij Doe Dans en de zomerinstuiven van het SIRU in Utrecht, en ik werk achter de schermen mee bij de theatervoorstellingen van dansgroep Paloina in Amsterdam. In het dagelijks leven werk ik parttime bij een uitgeverij als assistent-uitgever en bij een poppodium als productiemanager.

Rafael Hirschfeld – Penningmeester

Ik ben in mijn jeugd met volksdans begonnen, maar daarna heb ik een tijdje niet gedanst. Bij de universiteit in Amerika ben ik opnieuw begonnen en sinds die tijd dans ik regelmatig. Na het verhuizen naar Nederland dans ik voornamelijk bij de danshuizen van Amsterdam, maar de laatste tijd overal. Ik heb 9 jaar lang in het bestuur van Terpsichoré Amsterdam gezeten (als penningmeester) en ik zit nu in de werkgroep verenigingen van IDNH. In mijn dagelijks leven werk ik op het gebied van beveiliging van elektronische betalingen, momenteel als zelfstandig ondernemer.

Anne-Wietske Enequist – Secretaris

Ik ben parttime dansdocent Internationale dans bij Dans & Muziekschool Enequist in Boazum (Friesland). Mijn moeder leidt deze school en ik ben dus aanvankelijk thuis opgeleid als danser en docent. Als aanvulling hierop heb ik de kaderopleiding Docent Internationale dans in Rotterdam gedaan. Ook ben ik sinds mei 2006 jongerenvertegenwoordigster voor CIOFF Nederland – de grootste internationale organisatie van folklore festivals. Daardoor werd ik in 2007 secretaris van CIOFF Youth international en ben ik sinds 2006 actief als dansdocent en organisator bij het folklore festival 'Op Roakeldais' in Warffum (Groningen). Ik heb Nederlands recht gestudeerd en ben nu promovenda bij de vakgroep Rechtstheorie aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ik onderzoek doe naar Zweedse en Nederlandse kaderwetgeving in de ouderenzorg.